legal mediation - expatkinderen en reizen na de scheiding - Expat Mediation

Expatkinderen en reizen na de scheiding

Hij belde me op vanuit Abu Dhabi en klonk wanhopig …

“Mijn vrouw wil scheiden en met de kinderen naar huis, naar Nederland. Maar ik wil niet dat ze gaat, want dan ben ik de kinderen voor altijd kwijt!”

Abu Dhabi: een scheiding na vijftien jaar huwelijk

Ze waren vijftien jaar geleden getrouwd en sinds vijf jaar in Abu Dhabi, samen met hun twee kinderen. Zijn vrouw wilde naar huis, naar Nederland, ze kon gewoon niet wennen daar. Hij had veel gewerkt, dat was waar, maar hij had een fantastische baan en veel, heel veel geld verdiend, voor zijn gezin.

Iedereen had het toch fijn in het lekker warme en luxe AD?

Kindervakanties en een plek voor papa in Nederland

Ze zijn samen bij mij in mediation gegaan. En we hebben over alles waar zij zich zorgen over maakten open gesproken: gestructureerd en stap voor stap.

Over de plek waar zij en de kinderen zou gaan wonen, hoe de omgangsregeling eruit zou zien, hoe de vakanties werden verdeeld, hoe de kinderen zouden kunnen reizen, waar hij de kinderen in Nederland kon ontmoeten etc. .

Een scheiding rukt de bodem onder je bestaan vandaan…

Echt, ik maak het elke dag mee wanneer cliënten bij mij aan tafel zitten. En als je een expat bent, dan wordt het allemaal nog veel ingewikkelder als je niet oplet.

Legal Divorce Mediation

Dus: leg je vragen en zorgen neer bij een Legal Mediator, met verstand van het internationale privaatrecht.

Dan kun jullie samen gaan bouwen en praten – ondanks alle verdriet- over goede afspraken over de kinderen. Zodat jullie uiteindelijk, ieder apart, maar samen als ouders met jullie kinderen, verder kunnen.

Scroll naar boven